DEN REGIONALE BY - STAVANGER INN I EN NY TID
Conference
Location

DEN REGIONALE BY - STAVANGER INN I EN NY TID

Den 7-9 maj bjuder vi in till konferensen ”Den regionala staden och Stavanger in i en ny tid”. Under konferensen kommer vi utforska tre teman: förnyelse av näringsliv och verksamheter, en stadsutveckling som främjar näringslivsutveckling och regional gemenskap, ledarskap och samarbete.

PROGRAMMET

 Program Den Regionala Staden Stavanger In I En Ny Tid Final 2Program Den Regionala Staden Stavanger In I En Ny Tid Final 3

Istället för vårt vanliga konferensformat har vi valt att använda en ny dialogform: utfrågning (inspirerat av den amerikanska senatens ”hearings”) tillsammans med våra mer beprövade rundabordssamtal. Ni kan läsa mer om formen för konferensen i den programförklarningen som ligger bifogad nedan.

 

Nedan en sammanställning av Stavangerregionens förutsättningar och utmaningar:

Stavanger Info 1

Alla NCN-städer ingår i en regional gemenskap som präglas av ett ömsesidigt beroende med gemensamma uppdrag och utmaningar gällande exempelvis bostads- och arbetsmarknad, utbildning och näringsliv. Samtidigt befinner sig nätverkets medlemsstäder tillsammans med sina regioner i olika stadier av den transformation från industrisamhälle till kunskapsstad som innebär att både medborgare och näringsliv ställer nya krav på våra städers utformning. Vi kommer under konferensen att använda Stavangerregionen som exempel när vi utforskar denna transformation: vad vi ska leva av i framtiden, hur stadsmiljön kan främja det nya näringslivetsutveckling och hur vi stärker den regionala gemenskapen i våra vardagsregioner.  

 

PRAKTISK INFORMATION

Konferensen hålls på Holm Egenes och vi kommer att inta våra måltider på stjärnrestaurangen Re-naa (belönad med en stjärna i Guide Michelin). 

 

HOTELL

Vi har reseverat 60 rum på Clarion Hotel Stavanger till ett rabatterat pris. Rummen är reserverade fram till den 6 april. Därefter får ni boka i mån av plats. Hotellet ligger i utkanten av centrum, en kort promenad från Holm Egenes där vi håller konferensen.  

Kontaktuppgifter: +47 51 50 25 60/ cl.stavanger@choice.no

Adress: Arne Rettedals gate, 14 4008 Stavanger, Norge

Uppge kod UGR003582 när ni bokat för att få del av det rabatterade priset.

 Stavangerkart Konferansen

ANMÄLAN

Anmälan sker till kanslichef Hannah Wadman (hannah.wadman@malmo.se) senast fredag den 28 april med följande uppgifter:

  1. Namn
  2. Titel
  3. Organisation
  4. Mejladress
  5. Matpreferens/allergi