Information London

Information London

Här hittar du den senaste informationen om studieresan till London 18-20 september.

Programmet:

Program NCN Studytrip London -1

 

Trots många korrläsningar har det letat sig in två fel i kartan på sista sidan:

-          Nummer 2: King’s Cross ska ha adressen 96 Euston Rd, London NW1 2DB

-          Nummer 3: City University har fått två adresser. Rätt adress är: 272-278 St. John St,                        London EC1V 4PB

Alla adresser som finns inne i programmet är korrekta. 

 

Det frivilliga programmet

Det frivilliga programmet startar kl. 15.00 söndag den 18 september med en rundvandring. Nordic City Network kommer inte att organisera rundvandringen utan den som är intresserad av en guidad tur kan själv boka via Alternative London: The original street art tour.

 

Studiebesöken på tisdag förmiddag

På tisdag förmiddag  den 20 september kommer vi att dela upp oss på tre olika studiebesök; Clerkenwell, Hackney Wick och London Design Biennale. 

-          Clerkenwell

Eva Engquist kommer leda gruppen i Clerkenwell.

-          Hackney Wick

Lawrence Barth från AA School kommer leda studieturen i Hackney Wick. Lawrence kommer hämta upp oss på The Archivist (där vi har lyssnat till morgonens föreläsning) och så tar vi oss gemensamt till Hackney Wick. Lawrence har bokat bord på ett pizzaställe med lokalproducerad öl för lunch. 

-          London Design Biennale

Ingen har i dagsläget anmält sig till denna utflykt. Den kommer ske på egen hand för de som eventuellt anmäler sig. Vi rekommenderar att ni kollar in programmet och bokar biljett i förväg.

 

Hur förbereder jag mig?

Eva har sammanställt en lista på ett antal rapporter från Nesta på tema innovation, kreativ ekonomi och framtidens näringsliv. Dessa kan den som är intresserad läsa in sig på. Vi har avsatt tid på måndag eftermiddag så att Eva kan berätta lite mer om innehållet i rapporterna. Den som vill förbereda sig ytterligare kan läsa Kat Hannas publikation Innovation Districts (Kat Hanna kommer ge oss en inspirationsföreläsning på söndag kväll). 

 

Hotellet

Vi kommer alla att bo på The Hoxton (81 Great Eastern St, London, EC2A 3HU). Rummen är förbokade och betalas vid incheckningen av er (184 pund/natt). Incheckningstiden är kl. 14.00. Om ni vill checka in tidigare eller har några speciella önskemål kan ni höra av er till vår kontaktperson Milena Ntenekou milena@thehox.com, uppge att ni är en del av Nordic City Network-gruppen.  Här har ni information från The Hoxton om rummen.

 

Lunch och middagar

Nordic City Network kommer att betala middagen på söndag kväll och vi kommer äta en tre-rätters meny i form av plockmat. Dricka står deltagarna själva för. Frukost ingår i hotellpriset och består av en påse med banan, yoghurt och apelsinjuice (gratis kaffe finns på hotellet). Övriga måltider står deltagaren själv för.

 

Hur tar vi oss runt?

Vi kommer åka tunnelbana och buss för att ta oss mellan våra olika programpunkter. Vi rekommenderar därför alla att köpa ett ”Oyster card”. För 6,5 pund om dagen kan du åka så mycket du vill i zon 1 och 2 där vi kommer att röra oss. En detaljerad karta över London Underground hittar du här och en mer översiktlig här. Du kan köpa ett Oyster card på alla ”Visitors centers” (finns exempelvis på flygplatserna Heathrow, Stansted och Gatwick) och på andra ställen.  Du bestämmer själv hur mycket pengar du laddar ditt Oyster card med. Oyster card kan även användas för att betala resa till och från flygplatserna.

 

Vad händer om jag tappar bort mig?

Vi kommer vara en stor grupp om totalt 43 personer så det kommer inte vara möjligt att åka tunnelbana och buss i samlad trupp. Alla ansvarar själva för att ta sig till de olika programpunkterna. Adresserna är utsatta i programmet och även förslag på hur du tar dig med kollektivtrafiken mellan de olika platserna. Det finns även en karta på baksidan av programmet där de olika adresserna är utsatta. Om du tappar bort dig kan du ta kontakt med Hannah Wadman (+46 709 34 23 81), Louise Kielgast (+45 40 84 11 97) eller Eva Engquist (+ 46 708 57 79 14). Våra kontaktuppgifter finns också i programmet.