Master Class i Tokyo

Master Class i Tokyo

Under drygt två veckor i början av oktober besökte Nordic City Networks direktör Per Riisom Japan och passade på att hålla en Master Class för planeringskontoret i Funabashi kommun. Kanske ser vi starten på ett spänannde utbyte mellan Norden och Japan.

På en rejse til Japan og Tokyo havde Per møder med Funabashi kommune, en forstad til Tokyo på godt 600.000 indbyggere. Venskabsby med Odense. En by i stærk udvikling og vækst og med et betragteligt byudviklingsprogram.

 Se billederne.

 Der blev holdt en masterclass med deltagelse af kommunens elite-medarbejdere, forvaltningschefer, borgmester og viceborgmester.

Borgmesteren og kommunen er meget interesseret i de nordiske lande og NCNs arbejde. Et særligt tema var samspillet mellem byudvikling, byrum, borgermedvirken og demokrati.

Jeg forelagde et forslag til udvikling af 10 nye byrum sammen med borgerne, og har lovet at udarbejde en powerpoint præsentation, der nærmere beskriver, hvordan det kan gøres.

Kommunen ønsker fortsat assistance, og det rejser vel tanken om, hvorvidt NCN kan fungere som sparringspartnere og konsulenter rundt om i verden.

DSC 5530DSC 5610DSC 5652DSCN0638DSCN0713DSCN0741