Följ arbetet med Nordic City Lab på #nordiccitylab

Följ arbetet med Nordic City Lab på #nordiccitylab

Nu aktiverar vi hashtaggen #nordiccitylab för att följa de lokala processerna, ställa frågor, inspireras och debattera arbetet i Nordic City Lab.

Med öppningskonferensen 19-20 mars i Malmö drog vi på allvar igång arbetet med Nordic City Lab. Processen kommer pågå i 2 år och mynna ut i en världsutställning av de nordiska städerna 2020.

Följ arbetet i Nordic City Lab på instagram via hashtaggen #nordiccitylab 

 

HUR GÖR VI FÖR ATT LÄGGA UPP BILDER FRÅN VÅR LOKALA PROCESS?

  • Ladda ner instagram-appen på era telefoner
  • Skapa ett inlogg (om ni inte redan har ett inlogg ni vill använda) 
  • Ta bilder på ert lokala arbete och posta. Skriv #nordiccitylab i bildtexten (så att andra kan hitta era bilder via hashtaggen)
  • Lägg upp bilder med frågor, för att dela med er av inspiration eller väck debatt

 

HUR GÖR VI FÖR ATT SE BILDER FRÅN ANDRAS LOKALA PROCESSER?

  • Sök på #nordiccitylab i instagram-appen så hittar ni alla bilder som taggats
  • Välj att följa #nordiccitylab i instagram-appen så kommer bilderna från hashtaggen upp i ert flöde

 

HUR GÖR JAG FÖR ATT TA DEL AV INFORMATION OM NORDIC CITY LAB FRÅN NORIDC CITY NETWORK?

  • Sök på nordiccitynetwork i instagram-appen och välj att följa oss
  • Håll utkik om nyheter på hemsidan
  • Anmäl dig till vårt nyhetsbrev genom att mejla: hannah.wadman@malmo.se 

 

VAD ÄR NORDIC CITY LAB?

NCN har under flera år arbetat med att utforska den nordiska stadsmodellen. Nätverket har tittat på de mest banbrytande stadsutvecklingsprojekten i våra medlemsstäder. VI har studerat civilsamhällets organisering och hur vi som offentliga verksamheter kan bli bättre på att möta upp dessa initiativ. Vi har även undersökt urbana verksamheters förutsättningar och behov samt hur vi genom stadens utformning kan stödja framtidens näringsliv.

Denna kunskap tar vi nu med oss in i vårt projekt Nordic City Lab (NCL) som kommer pågå 2018-2019. I NCL ska vi arbeta utmaningsdrivet för att lösa problem, testa nya modeller, starta pilotprojekt och hitta kreativa förhållningssätt som kan hjälpa oss att utveckla framtidens nordiska städer. Resultatet av NCL kommer vi att ställa ut i en världsutställning av de nordiska städerna 2020.

I världsutställningen kommer vi att ställa ut våra städer så som de är. Målgruppen är de egna invånarna och syftet med utställningen är att skapa en bättre förståelse för hur våra städer fungerar. Varför ser våra städer ut som de gör? Vad pågår bakom fasaderna? Vilka historiska händelser har format staden? Vad lever invånarna av? Vilka institutioner har haft betydelse för stadens utveckling? Går det att prata om en ”Malmö-anda” eller Stavanger-kultur? Finns det något som gör Aalborg till just Aalborg? Vad skiljer Vasa från Trondheim mer än det geografiska läget och de fysiska byggnaderna? Har staden ett ”DNA” som gör den unik och vad består i så fall detta av?

 

LÄS MER OM NORDIC CITY LAB OCH VÄRLDSUTSTÄLLNINGEN: