Nytt ansikte i NCN:s ledning!
Lund

Nytt ansikte i NCN:s ledning!

Nordic City Network genomgår en organisationsutveckling och stärker nätverket och sekretariatet med nya resurser! Hannah Wadman lämnar sin roll som direktör och sekretariat arbetar nu med att med att hitta en efterträdare.

Välkommen Marcus Horning

Marcus Horning är inkommande ordförande i Nordic City Network och kommer gå parallellt med vår nuvarande ordförande Christer Larsson under 2019 för att helt ta över taktpinnen efter sommaren. Marcus är stadsbyggnadsdirektör i Lund och utbildad kulturgeograf. Under de senaste 20 åren har han arbetat med stadsutveckling i både privat och kommunal regi.  

Marcushorning 313

 

Jag ser mycket fram emot att engagera mig i nätverket och det är med ödmjukhet jag tar på mig rollen som ordförande. Det är ovanligt att nätverk håller i så länge och lyckas utveckla verksamheten till den nivå som Nordic City Network befinner sig på idag – det kommer jag att värna och utveckla. I rollen som ordförande kommer jag att odla våra internationella kontakter och bredda nätverkets internationella inriktning fram mot utställningen 2020. Mitt mål är också att stärka medlemmarnas påverkan på nätverkets arbete och strategiska utveckling. Nätverkssekretariatet har en viktig roll här och det är ett forum som ska stärkas. Och så ska vi hitta ett roligare namn på nätverkssekretariatet som är enklare och bättre beskriver forumet och dess arbete!

 

 

Tack Hannah Wadman

Hannah Wadman har fått nytt jobb på ÅF i Malmö där hon ska vara med och utveckla Malmökontorets samhällsplaneringsinriktning. 

Vi ønsker Hannah tillykke med sit nye arbejde og en ‘god rejse’. Vi vil gerne takke Hannah for hendes meget vellykkede arbejde og for en flot indsats i NCN. Hannah har med sin ubestridelige kampgejst, engagement, overblik, dygtighed og effektivitet haft meget stor betydning for og indflydelse på alle aspekter af NCNs virke. Det takker vi Hannah for og savner hende derfor også allerede. Hannah har desuden som direktør i NCN været et meget tydeligt bud på den foryngelse, der er sat på skinner i det seneste år, som er så vigtig for NCN og som må fortsætte. 

 

_mg _4270_sv _sa

 

Jag började arbeta i Nordic City Network mindre än ett år efter att jag tagit min examen från samhällsplaneringsprogrammet i Lund. Vilket första jobb! Det har varit en ynnest att få utvecklas ihop med så erfarna, kloka och kompetenta kollegor i fyra av våra nordiska länder. Själv tycker jag att just det nordiska perspektivet är otroligt spännande – vi är tillräckligt lika för att förstå varandra och samtidigt tillräckligt olika för att kunna inspirera och utmana varandra. NCN är ett speciellt nätverk med sitt breda och tvärvetenskapliga perspektiv på fysisk planering. Jag tror att det är just när olika perspektiv möts och bryts mot varandra som ny kunskap uppstår. Nätverket utmärker sig också med sin familjära stämning som det har varit väldigt roligt att få vara en del av. Jag har fått växa med rollen som kanslichef och direktör och nu är jag redo för nya utmaningar. Det känns väldigt roligt att Marcus är med och tar över stafettpinnen. Marcus har visioner och stort engagemang samt är både lyhörd och handlingskraftig - egenskaper som jag tror att nätverket kommer ha stor nytta av framåt. Jag önskar er all lycka till i det fortsatta arbetet med Nordic City Network!