Aalborg

Aalborg er med 205.000 indbyggere den 3. største kommune i Danmark. Det er målet at Aalborg som byregion fungerer som lokomotiv for Nord-Danmark i forhold til grøn omstilling, vækst og velfærd.

 

Aalborg har en unik placering ved Limfjorden og kridtbakkerne. Byens kulturarv findes som spor fra mange tidsaldre som alle bidrager til at gøre byen til hvad den er, både fra storhedstiden som handels- og søfartsby i middelalderen, fra 100 år som tung industriby og fra dagens komplekse kundskabssamfund.

 

Et koncentreret vækstbånd fra lufthavnen i vest via havnefronterne, midtbyen, en række byomdannelsesområder og universitetet til det nye universitetshospital og havnen i øst er drivkraften i Aalborgs udvikling. Mobilitet er rygraden i vækstaksen, hvor Aalborg satser målrettet på en letbane som det bærende element.

 

Universitetet fylder meget i udviklingen. Aalborg Universitet med ca. 20.000 studerende udvikler og udbygger i disse år sine to campusområder i byen: Campus Øst, som rummer størstedelen af universitetets uddannelser, og City Campus i midtbyen, der med flere uddannelser har skabt enestående muligheder for synergi på kryds og tværs.

 

Generelt er der fokus på ’den samarbejdende by’, og der udvikles nye samarbejdsformer, både internt mellem kommunens forvaltninger og mellem kommunen, andre offentlige aktører og byens private aktører.

More information

Aalborgs kommuns hemsida

Contacts

Erik Møller

Planlægger, By-og Landskabsforvaltningen

erik.moeller@aalborg.dk

+45 99 31 22 16

Peder Baltzer

Stadsarkitekt, By- og Landskabsforvaltningen

peder.baltzer@aalborg.dk

+45 99 31 22 00
X
X