may, 21

202126may09:0016:00Event OverNordic City Lab VII i EsbjergDen 26 maj ses vi för att diskutera och labba på temat ”Från vision till verklighet”!

Event Details

Den 26 maj ses vi för att diskutera och labba på temat ”Från vision till verklighet”. Labbet kommer sändas digitalt från Esbjerg och fokuserar på hur tjänstepersoner och politiker tillsammans med näringsliv och invånare kan realisera visionen att bli en storby.    

Bakgrund

Esbjerg arbetar våren 2021 med att ta fram en ny byplan. Planen bygger vidare på planstrategin för 2022-2034 och visionen om att Esbjergs utveckling ska präglas av välfärd och växt. Målet är att skapa ett mer mångfaldigt byliv som kan attrahera nya invånare och verksamheter.   Ett av verktygen för att uppnå visionen är förtätning och en ny centrumstruktur. Genom att ge fler möjlighet att bo i centrum skapas närhet till byns utbud. Fler invånare på samma yta bidrar även till ett mer diversifierat byliv med bättre underlag för service, kultur och andra verksamheter.   Att förverkliga visionen och planstrategin kommer att bli ett hårt arbete som kräver mod, samarbete och kompetens. Labbet utforskar några av de udfordringar som Esbjerg står inför i den fortsatta processen med att realisera strategin.

Övrigt

Klicka här för att se det preliminära programmet för Labbet i Esbjerg.

Time

(Wednesday) 09:00 - 16:00

RSVP to event

RSVPing is closed at this time.

Please let us know if you can make it to the event.

Can not make it to this event?Change my RSVP

X
X