Fredericia

Fredericia er med sine godt 50.000 indbyggere en af hovedbyerne i Trekantområdet, som er et af Danmarks stærkeste vækstcentre. Byen udnytter på mange måder sin klare fordel ved at være placeret midt i landet, tæt på bl.a. Århus og Odense og i lige linje ned mod Hamburg blot to timers kørsel væk.

 

Fredericia er et knudepunkt hvad enten du kommer med tog eller bil, ligesom byen har landets største industrihavn målt på omsætning. Med det store erhvervsområde Danmark C har byen formået at udnytte sin geografiske placering og tiltrukket over 50 nye erhvervsvirksomheder siden 2005. Mens man samtidig formår at værne om den unikke renæssanceby som i dag udgør byens centrum.

 

Fredericia har ved siden af Odense det største antal videnarbejdspladser i regionen – og har uden for hovedstaden det største antal højtuddannede inden for 45 minutters kørsel. Både små og mellemstore virksomheder slår sig ned her, men også en række af landets store virksomheder, som Carlsberg, Shell, Dong og Energinet.dk har sit udgangspunkt og administreres fra Fredericia.

 

En femtedel af den centrale by mod Lillebælt er netop nu klar til byggemodning. Fredericia C er et samarbejde med Realdania hvor byen åbnes op, og hvor de tidligere så store industriarealer ved havnen bliver fundament i en ambitiøs byomdannelse. Projektet vil omdanne det tidligere industriområde på kanten af Lillebælt til en bymæssig dynamo – hvor havet via kanaler ledes helt ind i den nye bydel, og hvor bolig, erhverv og kultur over de næste årtier vil smeltes sammen med den historiske bykerne. Målene er ca. 2800 nye borgere, ca. 1300 boliger og 2800 arbejdspladser. Et omfattende projekt, som vil give en gennemgribende forvandling og revitalisering af byen.

 

Fredericia er del af Trekantregionen med ca. 350.000 indbyggere. Byens tætte netværk af nabobyer giver adgang til så mange mennesker, at byen kan indfri mange af sine ambitioner på blandt andet uddannelse og kulturområdet.

 

Det er blevet sagt, at der er to steder i verden, man kan tage temperaturen på den moderne musical: I New York og i Fredericia. Fredericia har på musicalområdet bevist, at man kan skabe sin egen identitet og profil med både Det Danske Musicalakademi og Fredericia Teater. I Fredericia nøjes man ikke med at fortæller sin spændende historie om fæstningsby, fristad og havneby, de historiske elementer bruges til at definere nye indsatser. I Fredericia er der et udsagn, der lyder: ”vi skal række tilbage for at kunne række frem” og her er ikke bare tale om tom retorik. Elementer af fortiden er med til at styrke nutidens – og fremtidens identitet. Alt sammen med havet og badestrandene lige i baghaven.

More information

Fredericias kommuns hemsida

Contacts

Susanne Lykkegaard Ryding

Konsulent, Strategisk Planlægning

Susanne.ryding@fredericia.dk

+45 50 84 66 56
X
X