Lillestrøm

Lillestrøm ligger sentralt i Europas raskest voksende storbyområde. 11-12 minutter med tog til Oslo Sentralbanestasjon, og 12 minutter til Gardermoen Internasjonale Flyplass.

 

Byen (15000 innbyggere) er administrasjonssenter og regionsenter (politi, domstol, høgskole med mer) for det omkringliggende distrikt (200 000). Lillestrøm er et trafikknutepunkt for flere nasjonale og regionale jernbanelinjer, og med en av Oslo-regionens største og travleste bussterminaler integreres Lillestrøm tett i hovedstadens bolig- og arbeidsmarked. Siden etablering av hovedflyplassen i 2008 har kommunen og byen vokst og gjennomgått omfattende forandring.

 

Kommunen har vært et betydelig industristed og er fortsatt i dag, med ca 30 000 arbeidsplasser et næringsmessig og handelsmessig tyngdepunkt i regionen.

 

Kjeller Teknologipark har sitt utgangspunkt i Kjeller flyplass som ligger praktisk talt i byen. Dette var Norges første flyplass (1912), som etter hvert ble en viktig militær flyplass. I dag huser Kjeller AIM Norway (tidligere Forsvarets Logistikkorganisasjons). AIM er tillagt fagmyndighetsrollen for militær luftfart i Norge. Verkstedene her foretar vedlikehold og oppgraderinger av luftforsvarets kampfly (F16), helikoptre og transportfly. Når forsvarets behov for en flystripe her opphører, har området også her formidable muligheter for byutvikling og næringsutvikling.
More information

More information

Lillestrøm kommun

Contacts

Hege Cecilie Ludvigsen

Seniorarkitekt, byplan

hegececilie.ludvigsen@lillestrom@kommune.no

+47 934 29 959

Kristin Dale Selvig

Avdelingsleder, planavdelningen

KristinDale.Selvig@lillestrom@kommune.no

+47 98 66 92 72
X
X