Trondheim

Trondheim ligger midt i Norge, i Sør-Trøndelag fylke, ved Nidelvas utløp i Trondheimsfjorden. Selv om byen ligger langt nord – bare 500 kilometer fra polarsirkelen – så er den begunstiget med Golfstrømmens varme klima.

 

Trondheim har en sterk posisjon som handelssentrum for landsdelen. NTNU, Trondheims internasjonalt velrenommerte universitet, Høgskolen i Sør-Trøndelag og de mange forskningsmiljøene skaper grunnlag for utvikling av vitenskap, næringsliv og industri, og gjør byen til landets teknologihovedstad.

 

Byen har ca 183.000 innbyggere og befolkningen vokser jevnt. Det store antallet studenter (hver sjette innbygger) gjør at det faktiske folketallet er en del høyere.

 

Studentkulturen står sterkt og Trondheim er etablert som Norges beste studieby.

 

Byen ble grunnlagt av vikingkongen Olav Tryggvason i 997 e. Kr. Den har en spesiell plass i Norges kultur og historie. Trondheim var i vikingetiden landets første hovedstad, og er fortsatt kroningsbyen der Norges konger, fra kong Harald Hårfagre (872–933) til kong Harald V (1991 -), er blitt kronet og signet.

 

Byen har vært og er fortsatt et populært valfartsmål, et kirkelig sentrum, en regionhovedstad, et senter for handel og industri og et samlingspunkt for utdanning og forskning.

 

More information

Läs mer om Trondheim
Miljøpakken
Nye Torvet i Trondheim
Trondheim kommuns hemsida

Contacts

Anne Reinton

Seniorrådgiver, kommunedirektørens fagstab & Prosjektleder Trondheims bycampus

anne.reinton@trondheim.kommune.no

+47 91 76 02 97

Øystein Ask

Arkitekt Byplankontoret

oystein.ask@trondheim.kommune.no

+47 92 80 93 69
X
X